Angstige kinderen

CBT-Limburg werkt samen met Kindertandverzorging Limburg. De kindvriendelijke verwijspraktijk voor tandverzorging, speciaal voor kinderen tot 18 jaar die angstig zijn of moeilijk zijn te behandelen.

Tot deze doelgroep behoren:

  • Kinderen met extreme tandartsangst
  • Kinderen met een extreme kokhalsreflex

Vindt uw kind het spannend om een behandeling bij de tandarts te ondergaan of heeft een behandeling meer tijd nodig? Dan kan uw kind bij ons terecht voor tandheelkundige zorg als het is doorverwezen door een andere zorgverlener, in de meeste gevallen door de reguliere tandarts. De verwijzing vindt dus plaats als er sprake is van een ‘behandelprobleem’. Natuurlijk mag u als ouders ook onze verwijspraktijk onder de aandacht brengen bij uw eigen tandarts en de (tijdelijke) zorg wensen die bij het kind past. Uw tandarts zal dan de tijdelijke verwijzing afgeven.

Wij nemen in overleg met u en uw reguliere tandarts de behandeling tijdelijk over. We nemen langer de tijd voor een behandeling op maat en zorgen voor persoonlijke aandacht dat aansluit op de denk- en belevingswereld van het kind. Daarnaast begeleiden we ouders en kinderen op weg naar een betere mondgezondheid, zodat zij na behandeling hopelijk alleen nog maar voor controle naar een tandarts hoeven. Na het succesvol afronden van de behandeling wordt uw kind weer terugverwezen naar uw eigen tandarts.

Kijk ook op de website www.kindertandverzorginglimburg.nl

CBT Limburg Kindertandverzorging Limburg